آزمون آنلاین و نکات کاربردی برای طراحی آن

مدیر کل 8466 بازدید
آزمون آنلاین

در طی بیماری همه گیر کرونا شاهد یک تغییر بزرگ در سیستم آموزشی بودیم. با استفاده از اینترنت و آخرین فن آوری ها ، دانشجویان اکنون می توانند به گزینه های مختلف یادگیری آنلاین دسترسی پیدا کنند. این امر همچنین باعث شد که آزمون های آنلاین در خانه برگزار شود .

یکی از دغدغه‌های اصلی معلمان و دانش آموزان نحوه برگزاری امتحانات است. چرا که به دلیل عدم حضور فیزیکی و نظارت بر نحوه برگزاری، امتحانات به یک چالش اساسی تبدیل شده است.

آزمون های آنلاین تداوم آموزش را تضمین کرده و گزینه شرکت در امتحان از راه دور را در یک محیط مجازی امن با استفاده از جدیدترین فناوری ارائه می دهند.

آزمون آنلاین و نکات طراحی آن

مزایای آزمون آنلاین چیست؟

  • باعث صرفه جویی در کاغذ می شود.

شما هرگز مجبور نیستید برای دانشجویان خود برگه های امتحان چاپ کنید و آنها را به اشتراک بگذارید. با آزمون آنلاین کاغذ را ذخیره می کنید و درختان را نجات می دهید.

با توجه به هدر رفتن زیاد کاغذ ، باید تلاش شود تا استفاده از منابع طبیعی به حداقل برسد.

  • باعث صرفه جویی در وقت می شود.

می توانید سوالات آزمون را بصورت چندگزینه ای طراحی کنید تا در انتهای آزمون، سوالات توسط پلتفرمی که استفاده می کنید برای برگزاری آزمون بصورت خودکار تصحیح شود. این کار در وقت معلم صرفه جویی می کند.

  • باعث صرفه جویی در هزینه می شود.

 نیازی به خرید هیچ کاغذی نیست. دانش آموزان برای انجام امتحان لازم نیست به مکان خاصی سفر کنند. بنابراین حتی دانش آموزان از مناطق دور افتاده می توانند در امتحان شرکت کرد.

  • امنیت آن بیشتر است.

 با سوالات زیادی می توانید بانک سوالات بزرگی ایجاد کنید. برای هر دانشجو از آن بانک سوال به طور تصادفی سوالاتی انتخاب می شود. بنابراین به اشتراک گذاشتن سوالات در بین داوطلبان آزمون فایده چندانی ندارد. در نتیجه این روش تقلب را کاهش می دهد.

آزمون آنلاین

معایب آزمون آنلاین چیست؟

  • دسترسی دانش آموزان به کتاب و جزوه و کمک گرفتن از دیگران

دانش آموزان در زمان آزمون می توانند به کتاب یا جزوات درسی خود مراجعه کنند یا در اینترنت جواب سوالات را جستجو کنند همچنین می توانند با مشورت و کمک دیگران آزمون را انجام بدهند. بنابراین برای جلوگیری از این شرایط باید سوالات خود را تغییر دهید. باید سوالاتی بپرسید که به راحتی نمی توان از کتاب یا اینترنت بازیابی کرد. یا می توانید به هر سوال یک تایمر اضافه کنید تا دیگر فرصتی برای جستجو برای پاسخ آنها نباشد.

نکات کاربردی برای طراحی آزمون آنلاین:

پخش ویدیو
  • دستور العمل های آزمون را بطور دقیق مشخص کنید

دستور العمل های دقیق آزمون آنلاین از جمله تعداد سوالات و انواع سوالات و … را از ابتدا اطلاع رسانی کنید تا دانش آموزان برای شرکت در آزمون آماده شوند.

 

  • انتظارات خود در مورد منابع مجاز برای آزمون را تعیین کنید

برای دانش آموزان خود مشخص کنید که هنگام شرکت در آزمون از چه منابعی می توانند استفاده کنند یا نمی توانند استفاده کنند. یا اینکه می توانند در حل سوالات با هم همکاری کنند یا خیر.

حداقل یک سوال ، اما ترجیحاً چند نمونه سوال از قبل به دانش آموزان بدهید تا آنها بدانند چه انتظاراتی وجود دارد.

 

  • اجازه دهید آزمون ها بصورت کتاب باز یا مشارکتی باشد

سوالاتی طراحی کنید که هدف انها سطح عمیق تری از دانش و درک باشد. سوالات در آزمون کتاب آزاد تقریباً همیشه مهارت های بالاتر را آزمایش می کنند. مهم است که دانش آموزان استدلال هایی را به پاسخ سوال اضافه کنند.

تعداد سوالات را واقع بینانه نگه دارید با امتحانات کتاب باز ، ممکن است وسوسه شویم که سوالات بیشتری طرح کنیم.

 

  • سوالات را با ترتیب تصادفی قرار دهید

در این صورت اگر دانش آموزان بخواهند بصورت مشارکتی آزمون را بدهند این کار به راحتی امکان پذیر نیست.

 

  • بازخورد نمایش داده شده برای دانش آموزان را محدود کنید

دانش آموزان تنها پس از اتمام آزمون بتوانند نتایج را مشاهده کنند. ارائه ی نمرات آزمون بازخورد مهمی است که نشان دهنده ی عملکرد دانش آموزان است و باید در دسترس قرار گیرد.

نمرات حاصل از آزمون از راه دور هرگز به طور خودکار نمره نهایی نیستند. شما به عنوان یک معلم باید قضاوت کنید که آیا نتایج ، از نظر شما به اندازه کافی قابل اعتماد هستند تا به یک نمره نهایی تبدیل شوند یا خیر.

به دانش آموزان اجازه دهید تا مدتی پاسخ های صحیح را ببینند تا از آن بازخورد بگیرند و نقاط ضعف خود را برطرف کنند.

همچنین توصیه می شود که هر آزمون از راه دور همراه با یک آزمون شفاهی اضافی که بطور تصادفی برای یکی از دانش آموزان انجام می شود ، برای بررسی قابلیت اطمینان نتایج انجام شود.

 

  • اشکال جایگزین ارزیابی را برای آزمون ها در نظر بگیرید

هدف از ارزیابی این است که میزان یادگیری دانش آموزان سنجیده شود و روش هایی وجود دارد مثل تکالیف کتبی، فعالیت ها و سخنرانی های شفاهی که به دانش آموزان امکان می دهد که پیشرفت خود را در جهت اهداف یادگیری نشان دهند.

 

  • در صورت امکان یک یا چند سوال ذهنی طراحی کنید

این سوالات مانند سوالات دارای پاسخ کوتاه، از مهارت های تفکر مرتبه بالاتر استفاده می کند و دانش آموزان را ملزم می سازد که عمق بیشتری از دانش خود را به نمایش بگذارند.

دانش آموزان با سوالاتی که مفاهیم را تعریف می کند ، از دانش خود به صورت پیچیده استفاده نمی کنند. سوالات کاربردی ، دانش آموزان را ملزم می کند آنچه را که می دانند در یک محیط جدید استفاده کنند و می توانیم تفکر سطح بالاتری را آزمایش کنیم.

برای آزمون های کوتاه پاسخ ، از دانش آموزان بخواهید در پاسخ خود مثالی واقعی را منعکس کنند که نشان دهنده ی تفکر آنها باشد ، این کار همچنین می تواند تقلب را به حداقل برساند زیرا هر مثال منحصر به فرد است.

 

  • اجازه دهید دانش آموزان سوالات امتحان را طراحی کنند

از دانش آموزان بخواهید سوالات و پاسخ های امتحانی را بنویسند. به جای اینکه خودتان امتحان را طراحی کنید ، از دانش آموزان بخواهید سوالات امتحان خود را بسازند و پاسخ ها را براساس آنچه که آنها به عنوان محتوای مهم در این دوره می دانند ، ارائه دهند.

این فعالیت به شما بازخورد ارزنده ای در مورد اینکه آیا دانش آموزان در حال مطالعه مطالبی هستند که می خواهید آنها را بدانند و یا تمرکز آنها روی جزئیات اضافی است.

 

  • برای آشنایی دانش آموزان یک آزمون آزمایشی طراحی کنید

برای اینکه دانش آموزان خود را با نوع فناوری که قرار است برای آزمون آنلاین استفاده کنند و سوالات آزمون آشنا کنید ، ارائه یک آزمون آزمایشی مفید است. به این ترتیب دانش آموزان می توانند با شرکت در یک آزمون آنلاین آزمایشی، اضطراب خود را کاهش دهند.

 

 

سخن پایانی

ارزیابی الکترونیکی تنها برای ارزیابی یادگیری های الکترونیکی و آزمون های کلاسی استفاده نمی شود بلکه  می تواند به عنوان استراتژی هایی در خدمت توسعه نظام های آموزشی باشد. بدون شک آزمون الکترونیکی مزایای فراوانی دارد که می تواند بسته به نوع برگزاری و سطح آن متفاوت باشد.

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :