روشهای ارزیابی در آموزش مجازی

مدیر کل 10554 بازدید
روشهای ارزیابی در آموزش مجازی

پس از اینکه فناوری به عرصه ی آموزش پا گذاشت، خیلی از تکنیک های ارزیابی دچار تغییر شدند. یکی از این روش ها، روش های ارزیابی جایگزین است.

در این مقاله به این پرسش ها پاسخ می دهیم که روشهای ارزیابی در آموزش مجازی چه روش هایی هستند؟ چرا باید از روش های ارزیابی جایگزین در آموزش های مجازی استفاده کرد؟

ویژگی های روش های ارزیابی در آموزش های مجازی

روش های ارزیابی باید متنوع باشند و دارای موضوعات و اهداف متفاوت باشند. این تنوع باعث می شود که مدرس با توجه به اهداف تدریس خود و متناسب با موضوع خود از روش های متفاوت ارزیابی استفاده کند. و مدرس می تواند از تکنیک های چند روشی در ارزیابی های استفاده کند.

چرا باید از روش های های ارزیابی جایگزین استفاده کرد

به این علت از روش های جایگزین استفاده می شود که بتوان بین سبک های یادگیری دانشجویان و روش های ارزیابی تناسب بیشتری ایجاد کرد.

همچنین برای ایجاد تناسب بین روش های ارزیابی کلاس و موضوعات درسی

روش های ارزیابی در آموزش مجازی

روش ارزیابی انفرادی/ نظری

تکنیک آزمون های شفاهی کنترل شده

در این روش یک ارائه ی زنده ی شفاهی توسط دانش آموزان انجام می شود.

مدرس از دانش آموزان می خواهد در یک ساعت و تاریخ مشخص در پلتفرم فعال شوند و سوالاتش را شفاهی از آنها می پرسد.

مزیت این تکنیک این است که دانش آموزان فیلم کلاس ، ارائه و پاسخ ها را می تواند بعدا مشاهده کند.

مدرس بر اساس معیار هایی که دارد پاسخ ها را بررسی می کند و آنها را ارزیابی می کند. دانش آموزان باید از قبل در جریان معیار های ارزیابی و نمره دهی قرار بگیرند.

تکنیک ارائه غیر همزمان(ضبط شده)

دانش آموزان پاسخ سوالاتی که مدرس از آنها می پرسد را بصورت ویدئو یا صوت ضبط می کنند و آنرا با مدرس به اشتراک می گذارند و مدرس آنها را ارزیابی می کند و نمره دهی می کند.

تکنیک E_tivities

 در این تکنیک مدرس یک موضوع را در تالار گفتگو مطرح می کند و در زمینه موضوع می تواند سوالی را مطرح کند و دانش آموزان پیرامون آن موضوع با هم بحث و گفتگو می کنند و مدرس آنها را بررسی می کند و نمره دهی می کند.

تکنیک سوالات با پاسخ کوتاه

در این تکنیک مدرس سوالاتی را مطرح می کند که هر کدام دارای یک پاسخ صحیح کوتاه است. و این سوالات را در اختیار دانش آموزان می گذارد و آنها به سوالات پاسخ می دهند. و مدرس بر اساس پاسخ های صحیح و معیار هایی که دارد پاسخ های دانش آموزان را ارزیابی می کند. و در انتها پاسخ های صحیح را در اختیار دانش آموزان قرار می دهد.

تکنیک اینفوگرافیک

اینفوگرافیک ترکیبی از گرافیک و اطلاعات است و ویژگی بارز آنها حرکت . پویایی در روش ارائه ی مطالب است. دانش آموزان موضوع یا سوالی را انتخاب می کنند یا مدرس برای آنها سوال را مشخص می کند. سپس دانش آموزان در این زمینه اینفوگرافیک های خود را ایجاد می کنند و با مدرس به اشتراک می گذارند. و مدرس آنها را ارزیابی می کند.

روش های ارزیابی در آموزش مجازی

تکنیک ویدئو های تعاملی

در این تکنیک دانش آموزان برای ارائه ی تکالیف خود از ویدئو های تعاملی استفاده می کنند. به این صورت که مدرس موضوعی را مشخص می کند و دانش آموزان در این زمینه ویدئوی کوتاه دو الی چهار دقیقه ای ضبط می کنند و تعاملات خود را برروی این ویدئو اضافه می کنند.

مثلا می توانند سوالاتی را در آن قرار دهند یا لینک هایی را به اشتراک بگذارند. و در انتها این ویدئو را با مدرس به اشتراک می گذارند و مدرس آنها را ارزیابی می کند.

تکنیک فلش کارت

این تکنیک ترکیبی از گرافیک و یک متن کوتاه است. به این صورت که مدرس موضوع یا سوالی را مطرح می کند و دانش آموزان در این زمینه فلش کارت هایی ایجاد می کنند و آنها را با مدرس به اشتراک می گذارند و مدرس آنها را ارزیابی می کند.

تکنیک بازی های آموزشی

در این تکنیک مدرس موضوعی را مشخص می کند و تمپلیتی مناسب برای موضوع کلاس انتخاب می کند و آنرا در اختیار دانش آموزان می گذارد. و دانش آموزان در این زمینه بازی را ایجاد می کنند و آنرا ضبط می کنند و با مدرس به اشتراک می گذارند و مدرس آنها را ارزیابی می کند.

تکنیک مقاله پایانی

در این تکنیک مدرس موضوعی را مشخص می کند و تمپلیت و دستور العمل های نوشتن مقاله را به دانش آموزان ارائه می کند.

و از دانش آموزان می خواهد در زمینه ی موضوع یک مقاله ی متنی بنویسند. و آنرا سابمیت کنند. و آنها را ارزیابی می کند.

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :